Harmogym Gyógytorna és Mozgás Stúdió - Eger

ELÉRHETŐSÉG

Gyógytorna és mozgás stúdió
3300, Eger, Szénáskert u. 1


Telefonszám:
+36/20-964-7590

Bővebben

FOGSZABÁLYZÁS - MOZGÁSTERÁPIA - LOGOPÉDIA

Magyar Interdiszciplináris Orofaciális Funkcionális Terápiás Társaság kezdeményezése alapján

Bővebben

Bemutatkozás

Mayerné Tóth Ágnes vagyok, gyógytornász. 2006-ban végeztem a Debreceni Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karán.Célom, hogy a hozzám forduló mozgásszervi problémákkal küzdők és testük egészségét megőrizni vágyók számára, minőségi kezelési - és edzési lehetőséget biztosítsak.
Folyamatos szakmai továbbképzéseim során igyekszem minél több tudást megszerezni ennek érdekében.
Szaktudásommal, megértő odafordulással, korrektséggel igyekszem segíteni.

Munkám során gyakran találkozom azzal a problémával, hogy valaki rendszeresen mozog, s mégis komoly mozgásszervi gondokkal küzd. Mi lehet ennek az oka?
Az egyik tényező, az az egyéni hajlam, genetika, amellyel születünk, s melyet befolyásolni nem tudunk.
A másik tényező azonban az, hogy milyen minőségben jön létre a mozgás, legyen az a hétköznapi mindennapos aktivitás vagy egy sporttevékenység. Tanulmányaim során bebizonyosodott, hogy egy nem megfelelően működő mozgásstrukturában létrejöhet ugyan a mozgás, de tartós rossz használatuk során károsodhatnak annak elemei. A szervezet apró kompenzációi gyakran túl sok terhet rónak a környező struktúrákra is, mindemellett sokáig tünetmentesek és „láthatatlanok" maradnak. Az apróbb kompenzácíók egyre rögzültebbek lesznek, mígnem a leggyengébb láncszem elszakad...

A stúdióban a célom, hogy mozgás helyes kivitelezését megalapozzuk, ill. megfelelő időt fordíthassunk a kezelésekre. Egyéni állapotfelmérés alapján személyre szabott módon, rendezni tudjuk a visszafordítható elváltozásokat, hogy a mozgástípus igazán egészséges, és valóban megelőző jellegű lehessen.
A gyógytorna mellett csak olyan edzésformákat találhat meg nálunk, amelyek helyes kivitelezésük során rendkívül hatékonyak az ideális alak elérésében, és a szervezet számára kifejezetten optimális terhelést biztosítanak.

Minden jog fenntartva. 2014
Gyógytorna és mozgás stúrió